Rontott a brit adósosztályzati kilátáson a Fitch

Vágólapra másolva!
Negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia lehetséges legjobb államadós-besorolásának kilátását a Fitch Ratings a brit államháztartás strukturális hiányára hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Leminősítés távlati lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolásának kilátását szerdán este a Fitch Ratings, a magas strukturális államháztartási deficitre hivatkozva.

A nemzetközi hitelminősítő az európai és az amerikai piaci zárások után, Londonban bejelentette azt is, hogy a kilátásrontással együtt megerősítette Nagy-Britannia hosszú futamú szuverén hazai és küladósságának "AAA" osztályzatát.

A Fitch Ratings a besorolás kilátásának negatívra rontását azzal indokolta, hogy a brit államháztartás strukturális hiánya az "AAA" besorolású szuverén adósok körében a második legnagyobb az Egyesült Államoké után, az eladósodottság mértéke pedig jelentősen meghaladja az "AAA" kategória mediánértékét. A Fitch mindazonáltal kiemelte azt a véleményét is, hogy a brit kormány költségvetési konszolidációs tervei hitelesek, és ezt tükrözi az elit "AAA" besorolás megerősítése.