A pártszervezést választotta a görög pénzügyminiszter

Vágólapra másolva!
Lemondott pénzügyminiszteri posztjáról hétfőn Evangélosz Venizelosz, akit egy nappal korábban megválasztottak a görög szocialisták (PASZOK) elnökévé.
Vágólapra másolva!

"Kiadtam utolsó utasításaimat a minisztériumban" - közölte Evangélosz Venizelosz, miután találkozott Karolosz Papuliasz államfővel, akinek benyújtotta lemondását. Szavai szerint teljes erejét a párt újjászervezésének és a küszöbön álló választási hadjáratnak akarja szentelni.

Jeórjiosz Papandreu, a PASZOK korábbi elnöke januárban jelentette be, hogy megválik tisztségétől. A szocialista párt, amely 2009-ben még nagy fölénnyel nyerte meg a parlamenti választásokat, az utóbbi hónapok válsága következtében rendkívül népszerűtlenné vált. Támogatottsága friss fölmérések szerint 9-15 százalék között mozog, míg a legutóbbi választásokat még 44 százalékos szavazati aránnyal nyerte meg.

A tavalyi év végén megalakult nemzeti egységkormány fél évre vállalta a súlyos gazdasági és pénzügyi válsággal küzdő ország irányítását. Görögországban legkésőbb május 6-án rendeznek előrehozott parlamenti választásokat.