Alig volt tojás a Nagyi tésztájában, levetették a Tesco polcairól

Vágólapra másolva!
Jelölési és a minőségi hiányosságok miatt több mint 45 ezer csomag száraztésztát vetetett le a Tesco polcairól az élelmiszer Global Zrt-re több mint 800 ezer forint élelmiszerláncbiztonsági hivatal. A "Nagyi tésztája" névre hallgató portékákról közben az is kiderült, hogy a csomagoláson feltüntetett tojásmennyiség negyedét sem tartalmazták.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszer-jelölés kötelező szabályainak megsértése miatt megtiltotta a ,,Nagyi tésztája 4 tojásos száraztészta" termékek forgalmazását a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.

A hivatal munkatársai a Tesco vecsési áruházában találták azokat a száraztésztákat, amelyek jelölése nem felel meg a vonatkozó előírásoknak. A ,,Nagyi tésztája" logó alatt forgalmazott termékek - fodros nagykocka, tarhonya, spagetti, orsó, szarvacska - csomagolásán a gyártó neve mellett nincs feltüntetve a címe. Európai uniós és hazai előírások szerint a gyártó vagy forgalmazó neve vagy cégneve mellett annak címét is szerepeltetni kell a forgalmazott termékek csomagolásán.

A hatóság az összes Tesco áruházban megtiltotta a hiányos jelölésű száraztészta forgalmazását, és kivonatta a forgalomból a 45 000 csomag, összesen mintegy 22500 kg tésztát.

Valamennyi "Nagyi" elnevezésű száraztészta fajtából mintát is vettek. A laboreredmény szerint a termékek a feltüntetett tojásmennyiség negyedét sem tartalmazzák.

A jelölési és a minőségi hiányosságok miatt a Tesco Global Zrt-re több mint 800 ezer forint élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki az Igazgatóság illetékes kerületi hivatala, ezen kívül a kivonás és visszaszállítás költségeit is fedezniük kell.

Tekintettel arra, hogy a tészták Csehországból származnak, a kifogásolt terméket vagy visszaszállítják a gyártóüzembe, vagy megsemmisítik.