Orosz társaság használhatja a Malév egykori gépeit

Vágólapra másolva!
A Vedomosztyi című lap úgy tudja, a Transzaero évi 18 millió dollárt fizethet az egykori Malév-gépek bérbevételéért.
Vágólapra másolva!

A Transzaero orosz légitársaság szeretné lízingelni a Malév által korábban használt repülőgépeket - értesült a Vedomosztyi című orosz napilap. A szándéknyilatkozatot aláírták, már csak a szerződés vár aláírásra az ILFC (International Lease Finance Corporation) céggel - mondta a lapnak a Transzaero képviselője. A lap által megkérdezett szakértők szerint az orosz légitársaság a piaci árnál olcsóbban juthat hozzá a repülőgépekhez.

Alekszej Szinyickij, az Aviatranszportnoje Obozrenyije című légiközlekedési szaklap főszerkesztője úgy véli, hogy az ILFC aligha számított a Malév csődjére, a repülőgépek kihasználatlansága viszont veszteségeket okoz neki. Általában egyhavi lízing a repülőgép értékének egy százalékába kerül. A Transzaero évi 18 millió dollárt fizethet a gépek bérbevételéért.

Oleg Pantyelejev, az Aviaporta elemzője szerint a terjeszkedő Transzaerónak nagy szerencséje lesz, ha a jó állapotban lévő Boeingeket vonzó áron megszerezheti, mert ezekre a repülőgépekre jelenleg nagy a kereslet.