Egyre több fodrászcég alakul

Vágólapra másolva!
Divat lett fodrászattal és szépségápolással tevékenykedő céget alapítani, legalább is évek óta nem működött ennyi társaság a piacon. Idén még a tavalyi csúcsnál is többen vághatnak a szépségüzletbe.
Vágólapra másolva!

Tavaly a fodrászcégek 2 százaléka ellen indult felszámolási eljárás, s majdnem kétszer ennyi ellen végelszámolás. Idén - az eddigi adatok alapján - hasonló számok várhatóak. Év közben 84 vállalkozás szűnt meg, év végén 3688 cég működött.

Egyre többen lépnek a piacra, tavaly 284 társaság alakult, idén az első három hónapban pedig már 197. Nem csak a cégalapítások terén született rekord, végrehajtás sem indult még soha ennyi, mint tavaly, összesen 284 esetben folyamodta a követelés behajtására ezzel a módszerrel.

Tavaly 7400-an dolgoztak a fodrász- és kozmetikai cégeknél, jelenleg ez a szám jóval alacsonyabb, nem éri el a 6700 főt. A társaságok összárbevétele 2010-ben csaknem elérte a 20 milliárd forintot, veszteségük meghaladta az egymilliárd forintot. A 2009-es adathoz képest ez mégis nagy előrelépésnek számít, akkor negatív eredményük 5,4 milliárd forintot tett ki. A vállalkozások követelésállománya két éve 2,7 milliárd forintra rúgott.