Fellegi a jövő héten is fut egy kört az IMF-képviselőivel

Vágólapra másolva!
Az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter informális megbeszélésre megy Washingtonba, hogy előkészítse a magyar hitel-megállapodást és banki vezetőkkel is találkozik. A hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek el, mert az EU és az IMF is még nem adta meg a mandátumot tárgyalódelegációinak. Még a tárgyalási feltételek sem ismertek.
Vágólapra másolva!

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter a jövő héten informális megbeszéléseket tart a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel Washingtonban - közölte szerdán a miniszter sajtóirodája a Dow Jones hírügynökséggel.

Fellegi megbeszéléseinek célja, hogy előmozdítsa a Magyarországgal kötendő lehetséges készenléti hitel-megállapodásról szóló hivatalos tárgyalások megkezdésének előkészületeit.

Fellegi Tamás a német Marshall Alap meghívására részt vesz a Transatlantic Academy által szervezett, a magyarországi kilátásokról szóló panelbeszélgetésen.

A miniszter előadást tart közgazdászoknak és elemzőknek egy, az American Enterprise Institute által szervezett eseményen, valamint banki vezetőkkel is találkozik - tudatta a sajtóiroda a Dow Jones hírügynökséggel.

A hivatalos tárgyalások akkor kezdődhetnek el, ha az EU és az IMF is megadja a mandátumot tárgyalódelegációinak, pillanatnyilag azonban még nem ismertek a tárgyalási feltételek. Fellegi korábban arra számított, hogy áprilisban meglesz az IMF-megállapodás, de eddig még az egyeztetések sem kezdődtek meg.