Magyarországra jön a nagy mellű pincérlányokról híres bár

Fióküzletet nyit a Hooters Magyarországon, didibár
Vágólapra másolva!
Várhatóan az év harmadik negyedében nyílik meg a csinos, telt idomú pincérlányairól ismert amerikai Hooters étteremlánc első magyarországi egysége.
Vágólapra másolva!

Magyarországra jön a Hooters amerikai étteremlánc - derül ki a Marketwatch amerikai online üzleti újságban megjelent közleményből.

A cégnek a magyar egysége lesz az első a kelet-európai régióban, és a magyarországi terjeszkedést ugródeszkának tekintik a további terjeszkedéshez. A tervek szerint az étterem a harmadik negyedévben nyílik. Az 1983-ban alapított amerikai étteremlánc jelenleg 455 egységet üzemeltet a világon, az Egyesült Államok mellett Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában is van egysége, Európán belül többek között Németországban. Magyarországhoz legközelebb pedig Bécsben volt Hooters.

A Hooters ugyanis azzal vált népszerűvé, hogy egységeiben narancssárga rövidnadrágos, fehér pólós, telt idomú pincérlányok szolgálják ki a vendégeket. A filmek szinkronizálásakor általában didibárnak fordítják a cég egységeit, ami azzal magyarázható, hogy az amerikai szlengben a Hooters dudákat jelent.

Forrás: AFP/Martin Oeser

A Hooters üzletpolitikájáról a Trademagazin szakújság korábban az írta, hogy a szép női test mint marketingfegyver használata véglegesen polgárjogot nyert a vendéglátás szinte minden kategóriájában. Több hasonló próbálkozás volt korábban, nemcsak Amerikában, hanem világszerte. A szaklap összeállítása szerint Larry Flynt, a világhírű Hustler pornómagazin kiadója is étteremlánccal bővítette vállalkozásainak sorát, a Hustler Bar & Grille egységeivel. Magyarországon az amerikai koncepciók adaptálásával (Sir Lancelot, Dzsungel, Champs) nagy sikereket elért Szalay Balázs gondolta, hogy ideje a legendásan dögös munkatársnőket felvonultató Old Man's egyeduralmát megtörni, ám végül mégsem vágott bele.

A Hooters alapítója 2006-ban meghalt, de a későbbi tulajdonosok sikerrel működtették a céget, ezt jelzi a több száz működő étterem szerte a világon. Egészen eredményes volt az ázsiai fejlődés üteme: Sanghajról például azt mondják, globalizáció ide vagy oda, nincs olyan részlete, amelyet bármilyen amerikai hellyel össze lehetne téveszteni, egyetlen kivétel az amerikai Bagoly étterem - a logóban szereplő madár miatt ott így hívják Hooterst.