Megvonhatják csúcsidőben a MÁV-kedvezményeket

Vágólapra másolva!
Az utazási juttatások átalakításával akár 20-25 milliárd forintot spórolhat az állam, állítja Fónagy János, a fejlesztési minisztérium államtitkára. A Heti Válasznak adott interjújában nem zárta ki, hogy nem nyúlnak a kedvezményekhez, ám azt korlátozzák, hogy mikor vehetők igénybe.
Vágólapra másolva!

A 65 év felettiek és a hat éven aluliak, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők utazási kedvezményei megmaradnak, a rendszert azonban mindenképpen felülvizsgálják, mondta a Heti Válasznak a fejlesztési minisztérium államtitkára. Fónagy János elképzelhetőnek mondta, hogy végül nem változik a kedvezményben részesülők köre, ám szabályozzák, hogy a kedvezmények mikor vehetők igénybe. Így például a tárcánál felvetődött, hogy kedvezményeket csúcsidőben, reggel 7 és 9 óra, délután 14 és 17 óra között nem lehetne igénybe venni.

Az államtitkár szerint a kedvezményeken az állam 20-25 milliárd forintot spórolhatna. Ehhez kapcsolódva megjegyezte azt is, hogy szerencsésebb volna, ha az iskolába járók utazási bérletének költségét az oktatási, a fogyatékkal élők kedvezményét pedig a szociális kiadások között tartanák nyilván, és nem a MÁV-val számolnák el. Amúgy megerősítette: jelenleg tíz utas közül egy vesz teljes árú jegyet.