Vágólapra másolva!
Egybeolvasztották a Waberer's cégcsoport négy vállalatát. Az átalakulás egyik indoka volt, hogy a tőzsdére készülő cégnek átláthatóbbá váljon a működése. A cégcsoport tavaly jelentette be, hogy a Mid Europa Partners magántőke-befektető társaság 49,05 százalékos üzletrészt szerzett a Waberer's Holdingban. Az új tulajdonos javasolta egy költséghatékonyabb szervezet létrehozását.
Vágólapra másolva!

A Waberer's csoportnál befejeződött az átalakulás, a cégcsoport négy vállalatát egybeolvasztották, az új cégnév Waberer's International lesz. A jövőben ez alá tartozik majd a mostani, nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's International Zrt., a közúti, légi és tengeri szállítmányozással, valamint logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó DeltaSped Kft., a fuvarozói, szállítási, raktározási, logisztikai informatikai rendszereket fejlesztő Inforatio Kft. és a nehézgépjárművek karbantartását végző Interszerviz Budapest Kft. - számol be a Portfolio.hu.

A lap szerint az átalakulás célja a hatékonyabb és takarékosabb szervezeti felépítés megteremtése, az árbevétel és az eredménytermelő képesség további növelése, valamint a tőzsdei befektetők által elvárt átlátható vállalati struktúra kialakítása.

A Waberer's International Zrt. Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata. A társaság kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye 373 millió eurós árbevétel mellett 47,4 millió euró körül alakul, ami 20 százalékkal haladja meg a 2010. évi értéket.

A cégcsoport tavaly márciusban jelentette be, hogy a Mid Europa Partners független magántőke-befektető társaság 49,05 százalékos üzletrészt szerzett a Waberer's Holdingban. Az új tulajdonos javasolta egy költséghatékonyabb szervezet létrehozását úgy, hogy a vagyonkezelő holdingba beolvadnak az alaptevékenységet folytató cégek.