Két hét múlva jegyezhető a tömegeknek szánt állampapír

Vágólapra másolva!
Fél évre kéri kölcsön a pénzünket az állam, hétről hétre változhat a felkínált hozam.
Vágólapra másolva!

Féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel bővül a lakossági állampapír kínálat, az első sorozat jegyzése előreláthatólag május első napjaiban indul - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A konstrukció és az értékesítés nagyban hasonlít majd a Kamatozó Kincstárjegyéhez. Az új lakossági kincstárjegyet egyhetes jegyzési időszakok során értékesítik, minden héten új sorozatot. A konkrét feltételeket, beleértve a kamatot és a mennyiséget az első sorozat értékesítése előtt a jogszabályokban meghatározott időpontban, azaz legkésőbb a jegyzési időszak kezdete előtt 3 nappal hirdeti meg a Magyar Államkincstár (MÁK).

A rövid lejáratú állampapír azért lehet vonzó a lakosságnak, mert hat hónap múlva hozammal növelve visszakapja a pénzét, és bár még nem tudni, mekkora hozamot kínál majd az állam, de vélhetően ez versenyképes lesz a banki betéti kamatokkal.

A kormány nemrég arról döntött, hogy egy nagy kampányt épít fel az állampapírok népszerűsítése céljából. Minél több magánszemélyt rá akarnak beszélni arra, hogy megéri az államnak kölcsön adnia pénzét. A reklámkampány május közepén indul, derül ki a szaktárca közleményéből.