Most vehet Sziget-részesedést

Vágólapra másolva!
Tőzsdei aukción értékesíti a részvényeit az Est Média Nyrt. április 19-én, pénteken. A Sziget Kft. többségi tulajdonosa összesen 2 millió 743 123 darab részvényt ajánl fel, melyek az alaptőke 13,9 százalékát képviselik - közölte az aukció lebonyolítója, az Equilor Befektetési Zrt. csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A kibocsátás előzménye, hogy a társaság nemrég megegyezett a hitelezőivel a hitelei törlesztésének elhalasztásáról. Július 16-ig kell előteremtenie 805 millió forintot. Az Equilor közleménye szerint ha valaki egyben vásárolja meg ezt a tételt, azzal az Est Média legnagyobb tulajdonosává válik.

Az Est Média 51 százalékos tulajdonos a Sziget fesztivált és több más nyári zenei fesztivált rendező Sziget Kft.-ben. Emellett kiadója a Pesti Est című újságnak és a megyeszékhelyeken megjelenő Est lapoknak, portfóliójába tartozik továbbá az EXIT néven hetente megjelenő budapesti programmagazin is.

Az Est Média árbevétele 2011-ben 23 százalékkal csökkent, 6,47 milliárd forintot ért el. Az üzleti tevékenység eredménye mínusz 463 millió forint volt az előző évi mínusz 68 millió forint után. A vállalkozási tevékenység eredménye 2,3 milliárd forint veszteség lett a 2010. évi 1,46 milliárd forintos, szintén negatív eredmény után.

Az Est Média-részvények csütörtökön délben 104 forintot értek a Budapesti Értéktőzsdén, az előző napi záróárhoz képest 3 forinttal, közel 3 százalékkal erősödött az árfolyamuk.