Szörnyen nagyot bukott a Nokia

Vágólapra másolva!
Az év első három hónapjában 929 millió eurót (280 milliárd forintot) tett ki a Nokia vesztesége - közölte a cég csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Nokia április 11-én jelezte, hogy 2012 első hat hónapjában veszteséges lesz. A bukás azonban annál is nagyobb, amekkorát a finn vállalat akkor jósolt, korrigálva a korábbi előrejelzéseket.

Egy évvel ezelőtt az első három hónap vesztesége még csak 344 millió euró volt. A Nokia azóta nagy reményeket fűzött a Microsoft operációs rendszerét futtató új okostelefonjainak megjelenéséhez, de azok egyelőre nem fogynak elég jól. A bevételek 29 százalékkal,7,45 milliárd euróra estek vissza az egy évvel korábbihoz képest.

Stephen Elop, a cég vezérigazgatója a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldalának beszámolója szerint elismerte, hogy a konkurencia nagyobb az általuk vártnál. Ezen vélhetően a töretlen népszerűségnek örvendő Apple- és az egyre jobban fogyó Samsung-készülékeket értette.

Elop azt ígérte, hogy hamarosan jelentős költségcsökkentési intézkedéseket jelent be. Ilyenekre már eddig is volt példa, februárban például bezárt a Nokia komáromi gyára.