Bankfiókokat zár be és leépít az MKB

2012.04.26. 12:57

Eladja romániai leányvállalatát, bezár nyolc magyarországi bankfiókot, és elbocsát 165 dolgozót az MKB Bank egy kétéves költségcsökkentési program keretében.

Megválik romániai érdekeltségétől, karcsúsítja fiókhálózatát, és a változó körülményekhez igazítja költségszintjét az MKB Bank - közölte a pénzintézet csütörtökön. A közlemény szerint fő stratégiai szegmenseinek megerősítése és működésének hatékonyabbá tétele mellett a veszteségtermelő tevékenységek leépítésére összpontosít az MKB a továbbra is kedvezőtlen működési környezetben.

A bajor tulajdonos, a BayernLB által is támogatott koncepció értelmében az MKB Banknak az egyébként jó adottságokkal bíró fő stratégiai szegmenseinek megerősítésére kell koncentrálnia. Ezekben a szegmensekben a bank tavaly is meg tudta őrizni jövedelemtermelő képességét, csaknem 10 milliárd forint adózás előtti eredményt érve el - közölte a bank.

Nyolc bankfiók is bezár

A stratégia másik alappillére a veszteséget okozó tevékenységek leépítése. Kezdeti lépésként az MKB Bank 2012. április 6-án adásvételi szerződést írt alá romániai érdekeltsége, az MKB Romexterra értékesítéséről.

Jelenlegi költségszintjét több mint 8 milliárd forinttal szállítja lejjebb az MKB, kétéves költségcsökkentési program keretében. A tájékoztatás szerint a banki szervezet karcsúbbá tétele várhatóan nyolc, kevésbé jövedelmező bankfiók működésének szüneteltetésével, illetve 165 fős létszámleépítéssel jár együtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK