Az ötcsillagos Le Meridienért 80 millió dollárt fizethetett a cég, a szállodában 218 szoba és hét konferenciaterem van.

A dubai Al Habtoor Csoport megvásárolta a budapesti Le Meridien szállodát, az erről szóló szerződést a felek hétfőn Budapesten egy sajtótájékoztató keretében írták alá. Khalaf Ahmed Al Habtoor, a vállalatcsoport elnöke a tájékoztatón a további befektetési lehetőségeket sem zárta ki.

A csoport elnöke nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni azt a sajtóértesülést, miszerint mintegy 80 millió dollárért vásárolták volna meg az ötcsillagos szállodát. Hozzátette: hosszú távra terveznek Magyarországon. A tranzakcióban részt vett az Erste Bank és a CIB Bank. A korábbi tulajdonos az izraeli CEE Group magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója, Nimrod Rinot szerint a dubai céget más befektetések is követhetik a térségbe.

A szállodában 218 szoba és 7 konferenciaterem van

Nimrod Rinot az MTI-nek elmondta: a szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg a szintén izreali Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. A dubai befektetők mind a 100 százalékot megvásárolták.

A CEE vezérigazgatója hozzátette: jelenleg más fejlesztésekre kívánnak koncentrálni, ezért adták el a szállodát. A Le Meridien Budapest 218 szobával és 7 konferenciateremmel működik. A hotelt a Starwood Hotels and Resorts üzemelteti.