Debreceni sóterápiás cég kapott 200 milliós tőkét

Vágólapra másolva!
Kétszázmillió forint tőkét kapott egy debreceni vállalkozás a DBH tőketársaságtól, hogy fejlessze és külföldön is elterjessze azt az eljárást, amellyel mesterségesen hoznak létre sóbarlang-mikroklímát.
Vágólapra másolva!

Az innovatív kis- és középvállalkozások iránt érdeklődő DBH Investment 200 millió forintot fektetett egy debreceni székhelyű magyar vállalkozásba, hogy a tőkével segítse fejlődését.

Az Indiso International Kft. egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás, amely mesterséges sóbánya-mikroklímát létrehozó eljárásával hívta fel a tőketársaság figyelmét. A speciálisan kezelt sót a levegőbe juttatva száraz levegőt hoznak létre, amelyet a légúti betegségben szenvedők belélegeznek - úgy, ahogyan egy sóbarlangban tennék. A DBH a befektetéséül szolgáló terápiáról azt írta, hogy kimagasló eredményességű: felnőtteknél 89, gyerekeknél 91 százalékban értek el jelentős javulást.

A DBH a befektetése révén szeretné elérni, hogy a magyarországi elterjesztés mellett külföldön is sikeresen meghonosítsák az eljárást.