A görög és a spanyol euró végét jósolja Nouriel Roubini

Vágólapra másolva!
Görögország kilép az eurózónából, Spanyolország pedig hitelt fog kérni Nouriel Roubini közgazdász szerint. A 2008-as válságot is megjósoló Roubini most azt mondja, az Egyesült Államok recesszióba fog süllyedni, az eurózóna pedig elkezd felbomlani.
Vágólapra másolva!

Spanyolország eladósodását és a görög euró végét jósolta a 2008-as jelzálogválságot megjósló sztárközgazdász, Nouriel Roubini egy szerdai konferencián. Roubini szerint egy globális méretű vihar közeledik, és 2013-ra az Egyesült Államok gazdasága recesszióba süllyed, az eurózóna pedig elkezd szétesni.

Roubini azt mondta, hogy tulajdonképpen csak problémákat lát Európa előtt, ahol a periférián lévő nemzetek tehetetlenül küzdenek az adóságaikkal - írja a CNBC. "Görögország az első lesz, amelyik átszervezi magát, és kilép" - mondta Roubini, és hozzátette, hogy mások is ki fognak lépni az eurózónából.

"Az év végére Spanyolország elveszíti a hozzáférését a piacokhoz" - mondta Roubini. Szerinte a spanyoloknak hitelcsomagra lesz szükségük, ami egy-két évig távol tartja őket a piacoktól, "végül pedig Spanyolország is kiléphet az eurózónából". Azt is hozzátette azonban, hogy ez nem egy olyan dolog, ami egy éven belül be fog következni.