Demján bukta a szentpétervári óriásberuházást

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem épül fel a TriGránit-cégcsoport Szentpétervárra tervezett kulturális központja, miután a városvezetés megszüntette a cégcsoporttal kötött szerződést.
Vágólapra másolva!

Szentpétervár polgármesteri hivatala határozatban szüntette meg a TriGránit vállalatcsoporttal tavaly kötött szerződést, amely szerint a magyar vállalat kulturális központot épített volna az orosz városban.

A RoszBalt orosz baltikumi hírügynökség és a BaltInfo.ru hírportál szerint a szentpétervári polgármesteri hivatal nem tervezi, hogy kompenzációt fizet a meg nem valósult tervért, amelynek értékét mintegy 600 millió dollárra becsülték.

Kézdy György, a TriGránit felett irányítást gyakorló Demján-csoport elnökhelyettese az MTI megkeresésére hétfőn Budapesten közölte: a szentpétervári önkormányzat nem a projektet, hanem a PPP-konstrukciót utasította el, ahogy azt más szentpétervári projektnél is tették, például egy autópálya esetében.

A TriGránit-cégcsoport - megfelelő felkérés és pénzügyi feltételek mellett - változatlanul készen áll a szentpétervári Művészetek Palotájának megvalósítására, hiszen minden előtanulmányt, tervet már korábban saját költségén elkészített - hangsúlyozta Kézdy György.

A Demján-csoport tavaly nyári közlése szerint a magyar cég egy több mint 80 000 négyzetméteres épületegyüttest hozott volna létre, amely egy 1600 embert befogadó, világszínvonalú koncerttermet, egy kiállítási központot, és egy 2500 fős konferencia- és rendezvényközpontot is magába foglalt volna.