10 milliárdos tétel a Telekomnak a telefonadó

Vágólapra másolva!
Idén nagyjából 10 milliárd forint pluszköltséget jelent a Magyar Telekomnak a pénteken elfogadott telefonadó - közölte a társaság. Egyelőre nem tudni, hogy a Telekom ráterheli-e ügyfeleire az új adó okozta többletköltséget.
Vágólapra másolva!

A pénteken elfogadott telefonadó nagyjából 10 milliárd forintos tételt jelent majd 2012-ben a Magyar Telekomnak - közölte a vállalat sajtóközlemény útján pénteken. A közlemény szerint a Telekom még értékeli az adónak a vállalat üzleti és pénzügyi teljesítményére gyakorolt hatását.

A közlemény szerint az új távközlési adó mellett 2012 végéig hatályban marad a 2010-ben bevezetett, távközlési szektort terhelő különadó is, amely alapján 2012-ben várhatóan 24 milliárd forint különadó-kifizetés terheli a Magyar Telekomot. A közlemény nem tesz említést arról, hogy a Telekom áthárítaná az adót az ügyfeleire, korábban a Telenor bejelentette, hogy amíg mindkét különadó érvényben van, addig megjelenteti áraiban ezek hatását.

Hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről döntött a parlament pénteken. A július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatóknak minden elküldött üzenet után is. Az új adót először szeptember 20-ig kell megfizetniük a szolgáltatóknak a júliusi és augusztusi forgalom után.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.