Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a BRFK az Aegon nyugdíjpénztárral szemben - számolt be a szombati Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ötmilliárd forintos hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Aegon nyugdíjpénztárral szemben - írta a Magyar Nemzet szombaton.

A nyomozást elrendelő Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella a lapnak azt mondta, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indított nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az Aegon Magyarország önkéntes és magánnyugdíjpénztárral szemben Gaál Szabolcs Barnának, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnökének a feljelentése alapján.

A Kehi-elnök által megjelölt másik két cég, az Erste és az AXA magánnyugdíjpénztára ügyében a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség dönthet a nyomozás elrendeléséről. A Kehi elnöke május elején jelentette be, hogy a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban három pénztár esetében kilenc feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával.

A lap azt írja, hogy a feljelentések szerint ötmilliárd forinttal lett volna olcsóbb, ha az Aegon a piacon elérhető átlagos díjból alkalmaz vagyonkezelőt 2008 és 2010 között.