Egy álom a válság a luxuscégeknek

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb luxuscikket gyártó és forgalmazó cégei jó teljesítményt nyújtanak a tőzsdéken, és bár vannak kockázatok, könnyen lehet, hogy újabb drágulás előtt állnak ezek a részvények - derül ki a KBC Equitas elemzéséből.
Vágólapra másolva!

A Millward Brown piackutató cég a napokban közölte, az elmúlt egy évben a világ legértékesebb luxusbrandjei növekedtek a leggyorsabban, ezért a KBC Equitas elemzői megvizsgálták a legismertebb luxuscégek részvénypiaci teljesítményét.

Az elemzés szerint az érintett cégek (Louis Vuitton, Moet Hennessy, Luxottica Group, Hermes International, PPR) árfolyama az elmúlt hónapokban nemegyszer történelmi csúcsot értek el, és bár később kicsit korrigáltak, ettől függetlenül jó helyzetben vannak.

Csúcsok és kockázatok

A világ egyik legnagyobb luxusipari konszernjének számító LVMH árfolyama márciusban soha nem látott szintre, 135 euróra drágult, a jegyzés jelenleg 120 euró körül mozog, ha azonban újra vételi nyomás alakul ki a piacán, akkor elérhető lesz a 130 eurós szint, sőt, a 140 euró feletti árfolyam is. A másik nagy luxuskonszern, a 120 eurós árfolyam körül ingadozó PPR árfolyama a technikai elemzés eszközeivel nézve kedvező esetben újra elérheti a márciusi 136 eurós szintet, ezt követően pedig célba veheti a 146 eurós jegyzést.

A februárban 290 eurós, korábban soha nem látott értéket elérő francia cég, a Hermes jegyzése azóta csökkent ugyan, de ha újra lendületet vesz a papír, akkor 320 közelébe emelkedhet az árfolyam. A jelenleg 26 euró körüli tartományban mozgó olasz Luxottica Group továbbra is emelkedő trendben mozog, a hegymenet folytatódása esetén előbb 27,7 euróig, majd a 29 eurós rekordszintet is elérheti. A svájci luxusvállalat, a Cie Financiere Richemont jelenlegi 55 svájci frankos jegyzése pedig 60 frankig emelkedhet, később pedig a 62,8 frankos szint is elérhető lehet - derül ki a KBC Equitas elemzéséből, amely szerint valamennyi részvény esetében a tehcnikai elemzés alapján is vannak különböző, az árfolyamgrafikonok alapján kirajzolódó alakzatok miatti ellenállások és kockázatok, emiatt pedig nem lehet biztosra venni a drgáulást.