Médiacéget épít a Libri

Vágólapra másolva!
A Port.hu-t az év elején felvásárló Libri-csoport folytatja a terjeszkedést a médiapiacon, ezúttal egy magazinkiadóban szerzett tulajdont.
Vágólapra másolva!

Libri Média nevű cégben egyesíti médiaérdekeltségeit a Libri-csoport, amely most felvásárolta a Fidelio magazint, Fidelio.hu-t kiadó Fidelio Média Kft.-t, amely a rendezvény- és rádiós piacon is jelen van - közölte a Libri szerdán.

A Libri Média vezetője Zsoldos Dávid, a Fidelio Média alapító-tulajdonosa lesz, aki június 1-től átveszi a közelmúltban a Libri-csoporthoz kerülő Port.hu ügyvezetését is. A Libri Média a kulturális és szabadidős tartalmak és szolgáltatások piacára fog koncentrálni.

A Libri februárban jelentette be, hogy többségi tulajdont szerzett a leglátogatottabb online programajánlóban, a Port.hu-ban, amely a magyar és a régiós médiapiac 16 éve meghatározó szereplője. A Port.hu látogatottsága a hazai legnépszerűbb hírportálok szintjét éri el. A portál már most több mint 200 tévécsatornáról, mintegy 100 ezer filmről, 10 000 étteremről, továbbá évi 3000 fesztiválról, eseményről ad tájékoztatást. Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója - aki a Libriben az ügylet során 10 százalékos tulajdont szerzett - a felvásárlás után az [origo]-nak azt nyilatkozta, hogy a Librivel karakteresebbé válhat a Port, mert szerinte korábban nem voltak elég erősek, hogy véleményt mondjanak. Korábban is olvashatók voltak kritikák és ajánlók, de az alapító szerint ezek "nagyon szoftosra" sikerültek.