Magára talált a Facebook-részvény

Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban az amerikai tőzsdén bukdácsoló Facebook-részvény szerdán végre pluszban kezdett, de az árfolyam még így is elmarad a kibocsátáskori értéktől.
Vágólapra másolva!

Szerdán az amerikai tőzsdék veszteséggel kezdték a kereskedést, a harminc vezető vállalat teljesítményét jelző Doy Jones Industrial Average és az S&P 500 közel 1, a technológiai ágazat indexe, a Nasdaq pedig 0,8 százalékkal süllyedt.

Vannak azonban kivételek, egyikük az utóbbi napokban jelentős értékvesztést elkönyvelő Facebook-részvény. A rajt után a közösségi oldalt működtető cég árfolyama 32 dollár volt, ami 3,5 százalékos pluszt jelent a keddi záráshoz képest. A 32 dolláros árfolyam azonban még mindig igen alacsony, miután az évtized üzletének mondott Facebook-kibocsátás - tőzsdére lépés - során 38 dollár volt az induló árfolyam.

A Facebook-papírral először a múlt pénteken lehetett kereskedni az amerikai tőzsdén. Óriási érdeklődés övezte a részvény bevezetését, amelyet a meghirdetett időponthoz képest többször elhalasztottak. A papírok ugyan 12 százalékos pluszban kezdtek, a drágulás azonban egy óra leforgása alatt semmivé lett. Később ismét emelkedni kezdett az árfolyam, de a kereskedés végére visszatért a hivatalos kibocsátási szintre, hétfőn és kedden pedig bőven az alá zuhant.