Változtatna az áfaszabályokon az LMP

Vágólapra másolva!
A munkahelyteremtés érdekében a mostaninál jóval rövidebb idő alatt adná vissza a cégeknek az áfát az LMP.  
Vágólapra másolva!

Az LMP azt kéri, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a jelenlegi 75 helyett 45 nap alatt kelljen kifizetnie a vállalkozók áfáját - közölte szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

Az ellenzéki párt politikusa közölte, ha a határidőt leszállítanák, a korábbi 45 napra, akkor a vállalkozások újabb munkahelyeket tudnának teremteni. A határidő meghosszabbításával a gazdasági kormányzat csupán azt akarta elérni, hogy ha csak időlegesen is, de ne tűnjön olyan magasnak az államháztartási hiány. Vágó azt is elmondta, hogy írásban kérték Matolcsy György nemzetgazdasági minisztertől, hogy intézkedjen, mivel a második Széll Kálmán-terv egyik javaslata és egy uniós irányelv ellenére sem változott meg a vállalkozói áfabefizetés gyakorlata.

Vágó szerint jelenleg a vállalkozóknak a számla kiállítása után, a teljesítéstől függetlenül, határidőre egy időben be kell fizetniük az áfát. Hozzátette: hiába javasolta korábban a második Széll Kálmán-terv, hogy erre csak a számla kifizetésekor kerüljön sor, sem a kormányrendeletek közt, sem az "adósalátában" nem szerepel ilyen intézkedés.