Visszavette a MÁV a restiket

Vágólapra másolva!
A MÁV kétmilliárd forintért visszavásárolja a Resti Zrt. többségi tulajdonrészét a jelenlegi tulajdonosoktól, köztük a CBA-s Lázár-családtól. Az ügyletre még a Gazdasági Versenyhivatalnak is áldását kell adnia.
Vágólapra másolva!

A MÁV aláírta a Resti Zrt. többségi tulajdonrészeinek megvásárlásáról szóló szerződést - közölte szerdán a vasúttársaság. Az ügyletre még a Gazdasági Versenyhivatalnak is igent kell mondania.

A részvénycsomag mintegy 2 milliárd forintért kerül a MÁV Zrt. birtokába, amely a Resti kizárólagos tulajdonosává válik. A részvénycsomag korábban a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft. tulajdonában volt.

Lázár Vilmos szerint "ahogy a szerződés létrejötte során, így a további tennivalókat illetően is számíthat együttműködésünkre a MÁV, hiszen a folyamat mielőbbi megindulása közös érdekünk".

A MÁV közleménye szerint a céljuk az, hogy a pályaudvarokon uralkodó elhanyagolt állapotokat felszámolják, és a profilidegen üzlethelyiségek helyett fokozatosan az utasok, valamint a térségben élők és dolgozók számára szükséges szolgáltatóegységek jelenjenek meg, ahol a közlekedés, a közigazgatás és a kereskedelem is helyet kaphat.