27 ezer embert bocsát el a Hewlett-Packard

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard (HP) amerikai számítógépgyártó cég bejelentette, hogy elbocsát 27 ezer embert, azaz alkalmazottainak nyolc százalékát. A megtakarított pénzt kutatásra és fejlesztésre fordítja a cég, amelynek bevétele a második negyedévben harmadával esett az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.
Vágólapra másolva!

3-3,5 milliárd dollárt takarítana meg 2014 végéig a Hewlett-Packard (HP) amerikai számítógépgyártó cég, amely a megspórolt összeg nagy részét kutatásba és fejlesztésbe kívánja beruházni. A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártója világszerte összesen 300 ezer embert alkalmaz.

A szerkezetátalakításról szóló bejelentés nyomán a HP részvényei 11 százalékkal emelkedtek. A cég azt tervezi, hogy felfuttatja a PC- és nyomtatógyártást, és befektet a vállalkozások számára létrehozott felhőalapú szolgáltatásokba, a biztonságba.

Meg Whitman, a HP vezérigazgatója "óvatosan derűlátó" azzal kapcsolatban, hogy a cég képes lesz kilábalni a zaklatott, két vezér bukásával is járó 2011-es év következményeiből. Whitman elődje, Leo Apotheker azt tervezte, hogy lemond a személyi számítógépek gyártásáról, és tavaly szeptemberi leváltásáig egyre szerényebb pénzügyi terveket terjesztett elő.

Az április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben a Palo Alto-i központú cég nettó bevétele 31 százalékkal, 1,6 milliárd dollárra esett, de a cég az év egészére vetítve jobb eredményekkel számol.