Budapestre jön a próbavásárló multi

Vágólapra másolva!
A boltok és szállodák teszteléséből élő Bare International Budapestről fogja irányítani háromezer speciálisan kiképzett próbavásárlóját.
Vágólapra másolva!

Budapestre helyezi európai központját a próbavásárlásos minőség-ellenőrzést végző Bare International, a tervek szerint két éven belül 35-40 munkatárs dolgozik majd a budapesti irodában - közölte Mike Bare, a társaság elnöke csütörtökön Budapesten.

A közép-kelet-európai régióban, így Magyarországon is rendszeresen végeznek próbavásárlásokat multinacionális cégek megbízásából, magyar cég azonban egyelőre nincs a megbízóik között - mondta kérdésre válaszolva a Bare elnöke.

Riválisokat is néznek

A próbavásárlás megfigyeléses kutatási módszer, a "titkos" próbavásárlók segítségével a megbízó cégek képet kapnak munkatársaik szakmai felkészültségéről, hozzáállásáról, lojalitásáról, szolgáltatásaik színvonaláról. A próbavásárlást a legkülönbözőbb területeken veszik igénybe, egyebek mellett szállodák, éttermek, benzinkutak, üzletek, bankok. Nem ritka, hogy a konkurencia vizsgálatát kérik a megrendelők.

Az Amerikai Egyesült Államokban 1987-ben alapított cég a kilencvenes évek végén nyitotta első irodáját Európában. A vállalat tavaly választotta Budapestet második irodájának helyszínéül, és az eddigi kedvező tapasztalatok alapján döntöttek úgy, hogy ide helyezik át az európai központot - mondta Mike Bare. A budapesti irodának jelenleg 13 munkatársa van, innen irányítják 55 ország projektjeit és körülbelül háromezer aktív, speciális kiképzett próbavásárló munkáját.