India kitiltaná a légteréből az európai repülőket

Vágólapra másolva!
Megtorló intézkedések bevezetésével fenyeget India, amennyiben az Európai Unió az indiai repülőgép-társaságokat is szén-dioxid-kibocsátási kvóta vásárlására kötelezi Európában.
Vágólapra másolva!

Bojkottal válaszolhat India az Európai Unió által tervezett szén-dioxid-kibocsátási kvóta indiai repülőkre való kiterjesztésére - írja a Wall Street Journal üzleti lap internetes kiadása pénteken. "Megtorló intézkedéseket fogunk foganatosítani, ha szükséges. Ha az Európai Unió kitiltja a légteréből az indiai teherszállító repülőket, akkor mi is kitiltjuk az európai gépeket a légterünkből" - közölte egy indiai tisztségviselő.

India és 26 másik ország is tiltakozott az ellen a tervezett európai uniós szabályozás ellen, amely szerint minden az Európai Unió tagállamaiban repülő vagy ott valamelyik repülőteret használó légitársaságnak rendelkeznie kell európai szén-dioxid-kibocsátási engedéllyel. A potenciális pluszköltség komolyan érintené az indiai légitársaságokat, amelyek már így is komoly anyagi gondokkal küzdenek.