Tízből nyolc e-cigaretta-töltő veszélyes

Vágólapra másolva!
Nem a szabványnak megfelelő dugó, rossz szigetelés - tíz típusból nyolc elektromoscigaretta-töltő nem felelt meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálatán. A töltőket kivonatják a forgalomból.
Vágólapra másolva!

Tízből nyolc esetben nem feleltek meg az e-cigaretták akkumulátor-töltői a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatai során. Az NFH márciusban rendelte el azt a vizsgálatot, amelynek során egyebek mellett a készletekben árusított e-cigaretták hálózatról működő akkumulátor-töltőit ellenőrizték.

A kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei tízféle elektromos cigarettából vettek mintát. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a tízből nyolcféle hálózati akkumulátortöltő csatlakozódugójának mérete nagymértékben eltért a szabványtól. Ezek közül háromféle akkumulátortöltő szigetelése sem volt megfelelő.

Így az áramütés veszélyének szempontjából öt termék esetében közepes, három esetében pedig nagy kockázatot állapított meg a hatóság. A területileg illetékes felügyelőségek intézkedtek a termékek forgalomból történő kivonásáról - közölte az NFH.