Beszólt a görögöknek az IMF-vezér

Vágólapra másolva!
Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója újból világossá tette, Görögországnak végre kell hajtania a megszorításokat. Szerinte a görögök egymáson tudnak segíteni azzal, hogy rendesen fizetik az adót.
Vágólapra másolva!

Itt az ideje, hogy Görögország törlessze tartozását, és ne számítson arra, hogy enyhébb feltételek lesznek - nyilatkozta a Guardian brit lapnak Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója.

Közölte azt is, hogy nem lesz elnéző a görög emberekkel, amikor rájuk gondol, akkor nemcsak a megszorítások miatt nehezen élők jutnak az eszébe, hanem az adóelkerülők is. Lagarde szerint a görögök egymáson tudnak segíteni, mégpedig azzal, hogy fizetik az adót, ennek következményeként javulni fog az adófizetési morál. Az IMF-vezér elmondta azt is, hogy a görögökkel szemben sokkal inkább segítségre szorulnak például egy afrikai faluban lakó gyerekek.

Lagarde az interjúban tett kijelentéseivel megerősítette néhány nappal ezelőtti nyilatkozatát, amikor egy holland tévécsatornának azt mondta, a görög politikai vezetőknek bizonyítaniuk kell elszántságukat arra, hogy az euróövezetben akarják tartani az országukat, ez utóbbihoz pedig az kell, hogy teljesítsék a mentőcsomag feltételeit.