Fogászati nagyhatalom lett Magyarország

Vágólapra másolva!
Magyarország lett az egyik legnépszerűbb célpont azok körében, akik fogászati kezelés miatt utaznak külföldre. A Világgazdaság szerint az ország európai piaci részesedése 40 százalék, viszont fokozódik a verseny, mert a régióban mások is felismerték a fogászati turizmusban rejlő lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Globálisan is vezetővé vált Magyarország a fogászati turizmus területén, jelenleg minden ötödik, fogászati kezelés céljából külföldre utazó páciens hazánkat választja, az ország európai piaci részesedése pedig már 40 százalék körül lehet - írta a Világgazdaság kedden.

Tavaly mintegy 70 ezer fogászati turista érkezett Magyarországra, akik összesen 600-800 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt, és bő 80 milliárd forintot költöttek, ennek jelentős részét fogászati kezelésre. A lapnak Szakonyi Gábor, a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületének alelnöke elmondta, hogy a tavalyi adat jobb az előző évinél, illetve a mélypontnak számító 2008-2009-esnél, de a gazdasági krízis előtti szinttől még elmarad.

A legfrissebb felmérések szerint a betegek legalább 2500 euró megtakarítás esetén indulnak el külföldre kezeltetni magukat, az átlagköltés pedig 4500 euró.

A szakember a lapnak elmondta azt is, hogy a fogászati turizmusban rejlő lehetőségeket más országok is felismerték, így Magyarországnak egyre erősebb konkurenciával kell szembenéznie, különösen Kelet- és Dél-Európában, ahol a kezelések ára a magyarországival nagyjából egy szinten van. A régióban így egyre nagyobb a marketing jelentősége, a magyar rendelők bevételeik 20-25 százalékát már most is ilyen célra fordítják.