Vágólapra másolva!
Elkészült ugyan a Szerencsejáték Zrt. új online sportfogadási oldala, de az eredeti tervekkel ellentétben csak a labdarúgó Európa-bajnokság után működhet majd élesben, mert még nem kapott engedélyt az adóhatóságtól. A cég néhány éven belül évi több tízmilliárdos bevételre számít a fogadási oldalból.
Vágólapra másolva!

Már hetek óta folyik a Szerencsejáték Zrt. új online sportfogadási oldalának tesztelése, ennek ellenére csak a foci Európa-bajnokság után kezdi meg működését - írja a csütörtöki Világgazdaság.

"Amint a NAV Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya lezárja az engedélyezési folyamatot, beindítják az oldalt, amely új fogadási típusokat, hosszú távú és élő fogadásokat is kínál majd" - közölte a lappal a Szerencsejáték Zrt.

Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgató januárban jelentette be az új, a legnagyobb nemzetközi oldalakhoz hasonló kínálatot nyújtó sportfogadási felület júniusi indítását, amelytől az idén néhány milliárdos, 2-3 éven belül pedig több tízmilliárdos bevételt várnak. Az oldal kialakítására és hat évre szóló működtetésére az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó Gtech-G2-vel, az online sportfogadási megoldások egyik legnagyobb európai szereplőjével szerződött a cég. A felület létrehozása nettó 528 millió forintba került.

A Világgazdaság szerint nem véletlen, hogy az állami cég előbb-utóbb belép az online piacra, becslések szerint ugyanis a hazai játékosok a külföldi internetes oldalakon 40-80 milliárd forint forgalmat generálnak, a regisztrált játékosok száma pedig félmillióra tehető.