Demján: A kormány ingerülten kommunikált

Vágólapra másolva!
Vegyes a kép az Orbán-kormány első két éve után, a költségvetési hiány lassan fenntartható szintre kerül, de a gazdasági növekedés még évekig lanyha marad, miközben a kemény kézzel irányított kormányzati politika miatt megnövekedett a Magyarországgal szembeni bizalmatlanság - szögezi le a magyar kormány eddig teljesítményét értékelve a Wall Street Journal Kelet-Európával foglalkozó blogja.
Vágólapra másolva!

A lap Demján Sándort, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnökét is idézi, aki, mint írják, jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel. Demján elmondta, a Fidesz-kabinet 2010-ben az Európai Unió engedélyét kérte ahhoz, hogy az az évi deficitet a GDP 7 százalékáig elengedhesse, és ebben benne volt egy, a GDP 4 százalékát kitevő növekedésösztönző alap.

"Brüsszel a görög válság elmélyülése miatt ezt megtagadta, ami durva reakciót váltott ki Orbánból és minisztereiből" - fogalmazott Demján, hozzátéve, hogy a kormány ingerülten és rosszul kommunikált.

Nyilvánvalóan csalódott volt a kormány, és a konfliktus kezelése kicsúszott a keze közül, jegyezte meg Demján, aki most arra számít, hogy a következő tíz évben Magyarországon nem fog tudni emelkedni az életszínvonal.