Fejenként 1,8 millióból teremtett négyezer új munkahelyet Matolcsy

Építés, pályázatok, építkezés, építő munkások
Vágólapra másolva!
Alig több mint hétmilliárd forintból több mint négyezer új munkahely létrehozásához járult hozzá az állam mikro-, kis- és középvállalkozásoknál.
Vágólapra másolva!

Több mint négyezer új munkahely jön létre a hazai kis- és középvállalkozásoknál hétmilliárd forintból - számol be közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárca februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. Mint írják, a támogatási program iránt az elmúlt évhez hasonlóan igen élénk érdeklődés volt tapasztalható. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd forint támogatási igénnyel.

A pályázatok elbírálása után összesen 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint értékben. Ez egy munkahelyre vetítve 1,8 millió forintos támogatást jelent.

A támogatás az új munkahelyek létesítése mellett egyúttal 6234 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig. A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti.

A pályázók között előnyben részesültek a hátrányos helyzetű térségben működő kkv-k, ennek is köszönhető, hogy az elnyert összeg hétnyolcada az ország négy hátrányos helyzetű régiójába kerül.