Átigazol az NFM államtitkára

Vágólapra másolva!
Molnár Ágnes a fejlesztéspolitikai koordinációért felelt a minisztériumban.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta lemondását Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára - közölte a tárca kedden az MTI-vel. Molnár Ágnes nyilatkozatban közölte: Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a jövőben a Miniszterelnökségen folytatja munkáját.

Az [origo] értesülései szerint a Miniszterelnökség a következő két évben az eddiginél jóval fajsúlyosabb lesz, vezetője, Lázár János pedig a politikai kormányzás második számú kulcsszereplőjévé válik. Egy, a Miniszterelnökség átalakítására rálátó kormánytag szerint a 2014-es választásokig Lázár egyik legfontosabb feladata lesz, hogy "átverje Orbán ötleteit a bürokrácián", az átalakított Miniszterelnökség célja pedig az, hogy "eredményeket mutasson fel az eddig gyengélkedő területeken, mint például a diplomácia vagy az uniós beruházások területén". Jó példa erre az uniós beruházások felügyelete, amely valószínűleg Lázár feladata lesz a választásokig. Az uniós forrásokból megvalósuló beruházások nyomon követése, a programok tervezése jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) feladata. Információnk szerint az NFÜ biztosan marad a Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti Fejlesztési minisztérium felügyelete alatt. Lázár János feladata várhatóan az lesz - ahogy egy kormányzati tisztviselő fogalmazott -, hogy "kirugdossa az NFÜ-ből és a kivitelezőkből, hogy elkészüljön az út, az óvoda és a logisztikai központ a választásokig".

Több fideszes képviselő is megerősítette az [origo]-nak, hogy a párt hétfői frakcióülésén Lázár János röviden ismertette az átalakuló Miniszterelnökség céljait. A frakcióülésen Lázár beszámolt arról, hogy helyettes államtitkárai (akiket nem nevezett meg) milyen feladatot végeznek majd.