Kilenc százalékkal növelte nyereségét a Zwack Unicum Nyrt. a március végén záródó üzleti évében, így az 1,69 milliárd forintot tett ki. Ennek nagy részét osztalék formájában kifizetnék a tulajdonosoknak, a közgyűlés június végén dönthet a kérdésben.

A Zwack Unicum Nyrt. 1,696 milliárd forint adózott eredményt ért el az elmúlt üzleti évében, ez 9,1 százalékkal magasabb az előző évinél - derül ki a társaság június 28-ára összehívott közgyűlésének meghívójából.

A cég készleteinek értéke a 2011. április 1-jétől 2012. március 31-ig tartó üzleti évben 271 millió forinttal (13,9 százalékkal) növekedett, minden készletféleség értékét növelte a gyengülő forint miatt dráguló import. Az alapanyag-drágulások mellett az is növelte a készletek értékét, hogy a saját előállítású termékeiken belül jelentősen nőtt azoknak a termékeknek a súlya, amelyekhez vásárolt borpárlatot és pálinkát használ fel a társaság.

A három hónapnál hosszabb időre lekötött bankbetétek értéke az aktuális üzleti év végén 1 milliárd 478 millió forintot tett ki. A beruházásokra 369 millió forintot költöttek. A beruházások ötödét adták az új termék-bevezetésekhez kapcsolódó termelő- és marketing beruházások.

A Zwack Unicum igazgatóságának javaslata alapján 1 milliárd 831 millió 500 ezer forintot fordítanának osztalékra, a pénzből a társaság részvénykönyvében 2012. augusztus 17-én nyilvántartott részvényesek kapnának.