Csányi Sándor cége megvenné a Ságát

Vágólapra másolva!
A Bonafarm Zrt. tulajdonába kerülhet a Sága Foods Zrt. - értesült a Világgazdaság. A Csányi Sándor tulajdonában lévő élelmiszeripari csoporthoz tartozik a Pick és a Sole-Mizo is, az újabb bevásárlással hozzájuk kerülne a hazai pulykafeldolgozás egyik főszereplője.
Vágólapra másolva!

A Bonafarmé lehet a Sága Foods is, erről tárgyal a Csányi Sándor tulajdonában lévő élelmiszeripari csoport és az elsősorban pulykafeldolgozással foglalkozó, a Bernard Matthews Csoport tulajdonában lévő sárvári társaság - értesült a Világgazdaság.

A lap pénteki száma ismerteti: a 800 embert foglalkoztató Sága Foods a hazai pulykafeldolgozás egyik főszereplője, évente 1,8 millió pulykát dolgoz fel. A brit tulajdonban lévő társaság piaci pozíciója 2007-ben roppant meg, amikor elterjedt a hír, hogy madárinfluenza vírusával fertőzött pulykahús került Magyarországról Nagy-Britanniába. A később cáfolt hírek nemcsak a sárvári vállalatnak, hanem anyacégének is komolyan ártottak.

A Csányi Sándor fia, Csányi Attila által vezetett, és éves szinten 500 millió eurót meghaladó árbevételt produkáló Bonafarm cégcsoporton belül működik a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo tejfeldolgozó, illetve több alapanyag- és takarmány-előállító cég.