Balog: Forrásokat keres az egészségügy

Vágólapra másolva!
Az emberi erőforrások minisztere szerint még nem zárultak le a költségvetési tárgyalások, a kormány szerdán jelentős forrásbővítésről dönthet az egészségügyben.
Vágólapra másolva!

A kormány jövő szerdai ülésén dönt arról, hogy milyen pótlólagos forrásokat találnak az egészségügy számára - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton újságíróknak egy fővárosi rendezvényen. A tárcavezető hozzátette: még nem zárultak le a költségvetési tárgyalások, az egészségügy területén jelentős forrásbővítést terveznek.

Mint elmondta: meg kell teremteni az egészségügyi dolgozók számára ígért béremelés fedezetét, s így a januárig visszamenőlegesen járó bérkiegészítést az ágazatban dolgozók augusztusig megkapják - tette hozzá. További forrásokat forgatnak be a kórházak állapotának javításába és eszközbeszerzésekbe - fogalmazott a miniszter. Balog Zoltán egy kérdésre válaszolva azt mondta, egyetért azzal az elképzeléssel, hogy a nehezebb helyzetben élők segítése érdekében differenciálni kellene a családi pótlék összegét.

A gyógyszerkassza kapcsán közölte: jelenleg a költségvetés főszámairól tárgyalnak, és időben tesznek intézkedéseket, hogy a lehető legkevesebb betegnek jelentsen terhet ez a probléma. Balog Zoltán bejelentette: sikerült a gyógyszertáraknak a jövő évre 600 millió forintnyi pótlólagos támogatást szerezni, ezzel elsősorban a kis patikákat kívánják segíteni.