Vágólapra másolva!
A magyar kézben lévő Videoton-csoport tavaly 1 milliárd forinttal, 90 milliárd forint fölé növelte árbevételét, nyeresége pedig 0,5 milliárddal, 8,6 milliárdra nőtt.
Vágólapra másolva!

A Videoton-csoport tavaly 90,2 milliárd forintos árbevételt ért el, ez 1 milliárdos növekedést jelent az előző évhez képest - közölte pénteken Sinkó Ottó, a magyar kézben lévő társaság vezérigazgatója.

Hozzátette, a cégcsoport üzemi eredménye a 2010-hez hasonlóan alakult, 2010-ben 6,7 milliárd forint, tavaly 6,69 milliárd forint volt. A vállalat adózás előtti eredménye a 2010-es 8,1 milliárdról 8,6 milliárd forintra nőtt.

A mintegy nyolcezer dolgozót foglalkoztató cégcsoport magyarországi munkavállalóinak létszáma 2010-hez képest nem változott tavaly, a bulgáriai üzemben viszont, a vállalkozás egyik ottani vevőjének megszűnése miatt, négyszázzal csökkent. Sinkó Ottó szerint a Videoton eredményességéhez nagymértékben hozzájárult, hogy a korábbi években növelte termelőkapacitásait, és új üzletekkel alapozta meg a tavalyi évet.

Sinkó Ottó szerint az európai gazdaság várható lassulása ellenére is eléri majd a négymilliárd forintot az idei fejlesztések értéke. Az idei évre nem tervez új akvizíciókat a Videoton, két korábban megszerzett, sikeresnek bizonyult üzletének - egy szellőzőrendszereket, illetve finommechanikai rendszereket készítő vállalkozásnak - a cégcsoportba való integrálását végzi el.