Kapucnis pulcsiban nyert milliárdokat egy pókeres

Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb nyereményét, négymilliárd forintnak megfelelő dollárt vitt haza egy iráni születésű amerikai pókerjátékos. A korábban bűvészként pénzt kereső 33 éves férfi zöld, kapucnis pulóverben verte meg a póker nagyágyúit és más milliárdos játékosokat.
Vágólapra másolva!

Több mint 18 millió dollárt (4 milliárd forintot) vihetett haza egy pókerversenyről a "Bűvész" vagy "Mágus" becenévvel illetett játékos, az összeg minden idők legnagyobb nyereményét jelenti - írta a Wall Street Journal.

A pókervilágbajnokság egyik állomását jelentő háromnapos torna végén a 33 éves Antonio Esfandiari megverte a póker nagyágyúit és más milliárdos játékosokat. Ezzel az élő tornák nyereményeit összesítő ranglistán is az élre lépett. Az egymillió dollár beszálló összeget leszámítva is 17,3 millió dollár volt a tiszta nyereménye. Eddig egy 2006-os 12 millió dolláros összeg volt a legnagyobb pókernyeremény.

Esfandiari Iránban született, de a kaliforniai San Joséban nőtt fel. A póker legjobbjai közé 2004-ben robbant be, amikor 1,4 millió dollárt nyert egy tornán. A játékos az utolsó napon a legjobb nyolcba kerülőket verte meg úgy, hogy egy zöld, kapucnis pulóverben kártyázott. Bűvész becenevét onnan kapta, hogy ténylegesen bűvészként dolgozott korábban. A második helyezett Sam Trickett lett, több mint 10 millió dollár nyereménnyel.

A lap azt írta, a jó kedélyű Esfandiari számára eredetileg gazdag ismerősök dobták össze a nevezési díjat. Vannak azonban olyan játékosok is, akik apró tétekkel indulnak, majd a nyereményeikből állják a nagyobb nevezési díjú tornákat. Az egyik World Series of Poker tornát egy olyan amatőr játékos nyerte meg 2003-ban, aki egy 39 dolláros beszállóval kezdett.