Hazai brókercég a világ legjobbjai között a Bloomberg felmérésében

Vágólapra másolva!
Ismét az XTB-t emelte ki számos kategóriában a Bloomberg EMEA régió devizaárfolyam rangsorában előrejelzési pontossága miatt. Összesített kategóriában, illetve EURHUF és USDHUF kategóriában, egyaránt a világ élmezőnyében, EURPLN és USDZAR kategóriában a legjobbként végzett.
Vágólapra másolva!

XTB jelenleg az egyetlen olyan intézmény a világon az elismertek közül, aki nem befektetési tanácsadással foglalkozik és rendelkezik magyarországi képviselettel (teljes rangsor megtekintéséhez kattintson IDE). A Bloomberg a sorrendet azután határozta meg, miután világszerte több mint 30 pénzintézménynek az állandó előrejelzéseit megvizsgálta.

Forrás: Bloomberg


A rangsort egy speciális Bloomberg Rangsor alapján határozták meg, ami az elmúlt 6 negyedév napi előrejelzéseit összegezte - a 2011.január 30 és 2012. június 30 közötti időszakot.

A teljes "Bloomberg EMEA Currency Ranking" rangsor itt megtekinthető.

Forrás: Bloomberg

Rengeteg időt fordítunk a nemzetközi piacok elemzésére, ami nagy segítségünkre van a magyar deviza kereskedésének előrejelzésére. Arany, mint a feltörekvő piacok devizája, nagyon érzékeny a külföldi fejlesztési eseményekre - hangsúlyozta Adam Narczewski, az XTB magyarországi igazgatója.


A Bloomberg rangsoraiban nem először tűnik fel az élen az XTB:


2011 novemberében az első három legpontosabb előrejelzője között végzett EURUSD kategóriában (cikk),


2012 januárjában szintén dobogós helyezést ért el EURHUF és EURPLN kategóriában (cikk),


2012 márciusában több kategóriában is elsőként végzett: EURPLN, USDZAR, USDTRY, összesítében szintén kiemelt volt, illetve EURHUF és USDHUF kategóriában is az élen végzett (cikk)


X-Trade Brokers egy lengyel anyacégű vállalat, jelenleg a legnagyobb Közép-Európában. A brókercég mely egyéni - és céges befektetőknek kínál egyaránt lehetőséget az OTC derivatívák piacán való kereskedésre, illetve a részvénypiaci kereskedelemre. A cég jelenleg sikeresen működik 10 más európai országban, illetve számos nem európai területen is képviselt. 2005-ben kezdte meg működését a Pénzügyi Felügyelet által kibocsátott engedély alapján - jelenleg több pénzügyi szervezet (PSZÁF, KNF, FSA) folyamatos felügyelete alatt áll.

XTB magas helyezése számos kategóriában egy újabb visszajelzés számunkra az elemzéseink és előrejelzéseink megbízhatóságát illetően, illetve Európa szinten piacvezető szolgáltatásaink terén.

A pénzügyi piacok jelenlegi volatilitása, a tömérdek mennyiségű különböző hírek és előrejelzések káoszában egy megbízható elemzés jelentősen gazdagíthatja a befektető tudását - tette hozzá Soós Róbert, XTB Magyarország elemzője.

XTB jelenleg többszáz pénzügyi instrumentum kereskedését kínálja: a devizapárokat (Forex), árupiaci terméketet, nemzetközi tőzsdei indexeket, CO és volatilitási certifikátokat. Egyaránt kínál hozzáférést a nemzetközi és hazai részvénypiachoz, a világ legnagyobb tőzsdéiről - New York, London, Párizs, Frankfurt, Madrid, Liszabon, Prága, Varsó, Milán, Budapest; illetve lehetőséget egyaránt opciók kereskedésére. A befektetők választhatnak a dealing desk (market maker) és a no dealing desk (STP) megoldás között, mely ajánlattal szintén egyedülálló a piacon a cég - dealing desk választása esetén a változó és fix spread alkalmazását illetően szintén szabadon dönthet az ügyfél.

X-Trade Brokers DM SA a legnagyobb Közép-Európai brókercég, amely pénzügyi eszközök kereskedését kínálja az OTC tőzsdei piacokon. XTB-t több helyi pénzügyi felügyelet is ellenőrzi, mint a hazai PSZÁF, az angliai FSA, vagy a lengyel KNF.