Okmányirodában árulnák az állampapírt

Vágólapra másolva!
A betétekért a bankokkal vívott küzdelemben a 19 megyei fiók kevésnek bizonyul, ezért a kormányablakokat és az okmányirodákat is bevonnák az állampapírok forgalmazásába.
Vágólapra másolva!

Az állam a kormányablakokat és az okmányirodákat is bevonná az állampapírok forgalmazásába - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy ezen kívül még az idén két új budapesti fiókot is nyitnak a már meglévő 19 kirendeltség mellé. "A betétekért a bankokkal vívott küzdelemben az állam ugyanis lépéshátrányban van a fiókok számát tekintve a kereskedelmi bankokkal" - írják.

Az Államadósság Kezelő Központ az év elején kezdett kampányt, hogy emelkedjen a belföldiek által vásárolt kötvények száma. Júniusban 42,3 milliárd forint értékű lakossági állampapír talált gazdára. A legnépszerűbbek a kincstárjegyek voltak, de prémium államkötvényből több mint duplája fogyott, mint az előző hónapban.

Az első féléves adatok szerint a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok állománya közel 173 milliárddal 646,5 milliárd forintra emelkedett. A növekedés egy napra vetítve átlagosan közel 1 milliárd forintot tett ki.