Slágertermék lett a magyar államadósság

Vágólapra másolva!
Július első két hetében 700 milliárdra, azaz közel 50 milliárd forinttal nőtt az embereknél lévő állampapír-állomány. Ez a teljes idei bővülés ötöde.
Vágólapra másolva!

A júliusi 16-án frissített adatok szerint a lakossági állampapírok állománya 691 milliárd forintra rúgott, ez a múlt év végéhez képest 218 milliárd forintos növekedés - közölte szerdán az Államadósság Kezelő Központ.

Az idei növekedés már eleve látványos, de az új adatok azt jelzik, hogy a júliusban eltelt két hét során még jobban vitték az állampapírokat az emberek: a fél év végén ugyanis még 646,5 milliárd forint értékű állampapír volt az embereknél. Vagyis az idei 218 milliárdos növekmény ötöde ebben a két hétben jött össze.

A kibocsátó Államadósság Kezelő Központ közölte azt is, hogy szerdától megújult az állampapírokkal foglalkozó lakossági honlap, a www.állampapír.hu, amelyen a korábbinál könnyebben tájékozódhatnak az emberek az állampapírok típusairól, hozamáról. Az emberek a jövőben az eddiginél több helyen vásárolhatnak állampapírt: a Magyar Államkincstár szerdán két új kirendeltséggel bővítette a fiókhálózatát a fővárosban, az egyik egység a II. kerületi Csalogány u. 9-11., a másik a XI. kerületi Bartók Béla út 120-122. szám alatt van.