Történetében először veszteséges lett a Microsoft

Vágólapra másolva!
Tőzsdére vitele óta először jelentett negyedéves veszteséget a Microsoft, miután leírni kényszerült egy hatmilliárd dolláros, rosszul sikerült befektetés értékét.
Vágólapra másolva!

A szoftvercég az Aquantive nevű leányvállalata értékét írta le 6,2 milliárd dollárral, miután az nem hozta a kívánt eredményeket. Az idei év második negyedévében így 492 millió dolláros lett a vesztesége.

A Microsoft tavaly ugyanebben az időszakban 5,9 milliárd dolláros nyereséget ért el. A cég 1986-os tőzsdére lépése óta még egyszer sem jelentett veszteséget.

A társaság valójában nem teljesített rosszul a kérdéses negyedévben. Árbevétele 4 százalékkal, 18,06 milliárd dollárra nőtt, és a leírás nélküli eredménye meghaladta az előzetes várakozásokat. Valószínűleg ez magyarázza, hogy a veszteségről beszámoló jelentés után a részvényeinek az értéke 1,6 százalékkal emelkedett.

Az Aquantive az internetes hirdetések területén tevékenykedik, eddig látványosan nem bírta a versenyt a Google-lal. A Microsoft 2007-ben vásárolta meg, 6,3 milliárd dollárért - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.