Zuhant a Facebook a veszteség bejelentése után

Vágólapra másolva!
Első negyedéves tőzsdei jelentésében rögtön veszteségről számolt be a Facebook, de nem ez volt a kiábrándító a piac számára, hanem az, hogy tovább lassul a közösségi oldal növekedése. A részvényárfolyam zuhant csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Zuhantak a Facebook-részvények a New York-i kereskedés utolsó szakaszában, miután a közösségi oldal növekedése elmaradt a várakozástól. Volt, hogy 10 százalékos mínuszban járt az árfolyam, végül 8,5 százalékos vesztesége volt a papíroknak záráskor - írta a Wall Street Journal.

A Facebook először adott ki negyedéves jelentést azóta, hogy tőzsdére lépett, egyből 157 millió dolláros veszteségről adtak hírt. Igaz, ez egyszeri tételek miatt alakult így, ezeket leszámítva, a kiigazított nyereség 295 millió dollár volt, részvényenként 12 cent. Ez a WSJ szerint megfelel az elemzői várakozásoknak.

Ami a kiábrándító eredményt jelentette, az az árbevétel lassuló növekedése. Az éves alapon számolt bevételnövekedés 32 százalék volt, ami azt jelenti, hogy a korábbi negyedévek 104, 55 és 45 százalékos növekedése tovább lassult. Közben a felhasználók száma 29 százalékkal, 955 millióra növekedett.