Bővíti esztergomi üzemét a Kirchhoff

Vágólapra másolva!
Új autógyáraktól kapott megrendeléseket karosszériaelemek készítésére, ezért 2,7 milliárd forintos beruházással bővíti esztergomi üzemét a Kirchhoff. A cég ezzel újabb 150 embernek ad majd munkát.
Vágólapra másolva!

2,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre esztergomi üzemében a Kirchhoff Hungária Kft. A 2014 végére elkészülő bővítéshez 716 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az Európai Uniótól és a magyar államtól. A fejlesztések végén a jelenleg 350 embert foglalkoztató vállalat 500 főre növeli létszámát - közölte szerdán a társaság igazgatója.

A vállalat új autógyáraktól kapott megrendeléseket karosszériaelemek készítésére, ezért Esztergomban is letelepítenek két olyan melegen formázó préselő gépsort, amilyen csak az anyavállalat németországi gyárában működik. Ezzel nagy szilárdságú acélokból a korábbi termékekkel megegyező szilárdságú, de kisebb, vékonyabb lemezeket készítenek - mondta el Sólyom Szabolcs.

A Kirchhoff Hungária 2004-től 2010-ig kizárólag a Suzuki számára készített alkatrészeket, majd a válság következtében szélesítették vevőkörüket, így a Mercedes kecskeméti, a Peugeot, Citroen és Volkswagen szlovákiai, a Skoda csehországi, a Ford csehországi, a BMW, illetve a General Motors magyarországi üzemeinek beszállítójává váltak.

A Kirchhoff Hungária éves árbevétele 2011-ben 27 millió euró volt, az idén elérheti az 50 milliót, 2014 végéig pedig a 100 millió eurót. A fejlesztések után a magyarországi üzem a Kirchhoff Automotive 30 gyárából az első ötbe tartozik majd.