Kemény őszt jelez az görög leminősítés jelzése

Vágólapra másolva!
Az eddigi stabil kilátás helyett negatív várakozásra minősítette a Standard and Poor's a görög adósságot. Ez a görög adósságválság mélyülését jelzi.
Vágólapra másolva!

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Görögország mélyen spekulatív államadós-besorolásának kilátását szerdán a Standard and Poor's, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az államháztartási konszolidációs program végrehajtásának késedelmei és a görög gazdasági környezet folytatódó romlása miatt a görög kormánynak valószínűleg további külső finanszírozásra lesz szüksége még az idén.

A nemzetközi hitelminősítő az európai és amerikai piaci zárások után, közép-európai idő szerint szerdán hajnalban Londonban bejelentette, hogy a negatív kilátás Görögország hosszú futamidejű szuverén kötelezettségeinek "CCC" adósosztályzatára vonatkozik. Az S&P egyben megerősítette a hosszú és a rövid lejáratú hazai és külső görög államadósság "CCC/C" besorolásait.

Görögország már volt csődben a hitelminősítőknél, mivel az unió által elért 100 milliárd eurós adósságleírást úgy értékelték, hogy ez gyakorlatilag a fizetésképtelenség beismerése.