Távozik a Volksbank vezére

Vágólapra másolva!
Az orosz Szberbank által felvásárolt bankot Axel Hummel irányítja majd. Balázs László bő tíz év után megy el.
Vágólapra másolva!

Távozik a Magyarországi Volksbank Zrt. éléről 2012 novemberével Balázs László elnök-vezérigazgató. Utódjául Axel Hummelt jelölték - közölte kedden a bank. A közlemény szerint Balázs László több mint egy évtizeden át sikeresen vezette a bankot, amelynek mérlegfőösszege ezalatt 70 milliárdról 549 milliárd forintra emelkedett.

A Magyarországi Volksbank Zrt. felügyelőbizottsága jóváhagyta, hogy új elnök-vezérigazgatónak Axel Hummelt jelöljék. A kinevezés a bank közgyűlése és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jóváhagyása után válik hatályossá.

A 44 éves Axel Hummel tíz évet a német és tíz évet a közép-kelet európai bankszektorban töltött, ezzel jelentős nemzetközi banki tapasztalatra tett szert. Az elmúlt hat évben a szerbiai Volksbank vezérigazgatójaként fejlesztette a pénzintézetet a Volksbank International Csoport egyik legnyereségesebb bankjává - ismertette a Volksbank.

Február közepén Bécsben jelentették be, hogy az addig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatai, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t tulajdonosként birtokló VBI, száz százalékban az orosz bank tulajdonába kerülnek. Szergej Gorkov elmondása szerint a jövő év végétől a Volksbank név helyett Magyarországon is a Szberbank nevet használják majd.