Feljelentést tesz az LMP a villámgyors állami tender miatt

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett az LMP, miután pénteken egy, kedden lejáró közbeszerzési eljárást írt ki az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. A párt szerint kevesebb mint egy munkanap alatt lehetetlenség megfelelő ajánlattételt tenni egy 700 millió forintos tenderre.
Vágólapra másolva!

Schiffer András és Szilágyi László, az LMP országgyűlési képviselői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség gyorsított közbeszerzési eljárása miatt feljelentést tesznek. A párt sajtóközleménye szerint az LMP egyúttal a gyorsított eljárásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése érdekében a közbeszerzésekről szóló törvényhez módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki kommunikációs feladatainak ellátására az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). A Közbeszerzési Értesítőben pénteken jelent meg a pályázati kiírás, amelynek határideje augusztus 21., kedd, vagyis a hosszú hétvégét követő első munkanap. A kiírás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia-alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR-feladatok ellátása az OHÜ számára, hétszázmillió-százhatvanegyezer forint értékben.

A törvény szerint sürgős esetben gyorsított eljárást lehet alkalmazni, de a pályázati határidő ebben az esetben nem lehet rövidebb a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napjától számított tíz napnál.

Az LMP szerint az ajánlattételre rendelkezésre álló, egy teljes munkanapot sem magába foglaló határidő lehetetlenné teszi a megfelelő ajánlattételt. A részvételi dokumentáció beszerzése (amelyre csak munkanapokon 9-12 óra között van lehetőség), a hétszáztizenhatmillió forintot meghaladó szerződéses tevékenységre érdemi ajánlat készítése, a gazdasági, pénzügyi és szakmai követelmények igazolása, az alkalmasságot igazoló ajánlattételi dokumentáció összeállítása és ellenőrzése még akkor is teljesíthetetlen ennyi idő alatt, ha az egyébként a kiírásnak megfelelő, felkészült ajánlattevő haladéktalanul értesül az ajánlattételi felhívásról.