Pizzériákat záratott be a hatóság

Vágólapra másolva!
Egy májusban bezáratott tompai pizzéria zavartalanul működött tovább, három másik egységben pedig kikötötték a közműveket, ezért került rájuk lakat.
Vágólapra másolva!

Lakossági bejelentések alapján az elmúlt napokban négy, Bács-Kiskun megyében működő pizzériát záratott be a hatóság - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Egy tompai pizzéria működését élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt még májusban felfüggesztették az ellenőrök, de a lakossági bejelentések alapján kiderült, az egység zavartalanul működött tovább, a hatósági engedély azonban ehhez nem volt meg.

A hatóság a tompai mellett egy kiskunmajsai és két kiskunhalasi - azonos tulajdonos kezében lévő - pizzériát is ellenőrzött a közműszolgáltatók szakembereivel. Utóbbiak a helyszínen tapasztalt szabálytalanságok miatt, az áram, víz- és gázszolgáltatás azonnali megszüntetése, lekötése mellett döntöttek. A közművek lezárása miatt a pizzériákat nem lehetett megfelelően működtetni, ezért a a megfelelő élelmiszer-biztonsági körülmények megteremtéséig a hatóság bezáratta azokat.