Nyolcszáz millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Haribo Hungária Kft. az államtól, ebből kétszeresére bővíti a nemesvámosi üzemét. A cég nem árulta el, hogy a pénzből mennyi munkahelyet teremt.

Nyolcszázmillió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Haribo Hungária Édességgyártó és Forgalmazó Kft., amelyből kétszeresére bővíti közel ötezer négyzetméteres nemesvámosi gyártócsarnokát - írta a Világgazdaság pénteken.

A munka már megkezdődött, és a tervek szerint a jövő év első felében fejeződik be. Azt azonban nem árulta el a cég, hogy hány munkahelyet teremt a komplex technológiafejlesztésre és a foglalkoztatás támogatására kapott állami támogatással végrehajtott beruházás révén. A cég csak annyit közölt: tervezik az alkalmazottak számának növelését. Tavaly 48 szellemi és 152 fizikai dolgozónak adott munkát a vállalat.

A Haribo Hungária üzeme 2002-ben 48 fővel, egy gyártósorral és két csomagológéppel indult, az év végére 1550 tonna gumicukrot gyártott, majd a folyamatos fejlesztés révén 2005-ben már 9 ezer, a következő évben több mint 10 ezer tonnára bővült a termelés - írta a Világgazdaság.

A vállalat a tavalyi gyártásról nem közölt adatokat, és arról sem, hogy mekkora lesz a kapacitás a gyárbővítés révén. A cég termelésének mintegy 30 százalékát adja el a magyar piacon, exportja tavaly az előző évi 4,674 milliárd forintról 5,357 milliárd forintra nőtt - írta a Világgazdaság.